Reklama
 
Blog | Jan Hlavatý

Drzost ministra Kalouska

V dnešním poledním vysílání Radiožurnálu jsem slyšel z rozhlasových informací slova ministra financí Miroslava Kalouska, který se velmi pozastavoval nad tím, že policie při zatčení náměstka ministra sociálních věcí Šišky neinformovala především ministra, dříve než se o věci dozvědí novináři.

Myslím, že si předrevoluční národněfrontový politik plete poměry v demokratické zemi s poměry, na jaké byl patrně zvyklý za své účasti v totalitní správě státu. Jsem názoru, že policie demokratické země, pokud má indicie spáchání trestného činu, nemá povinnost informovat o svém postupu nikoho jiného, než příslušného státního zástupce, který postupuje na základě podkladů, jež poskytuje pátrání protikorupční služby, případně Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

Tím, že ministr financí Kalousek se pokouší předem vyzvědět informace z vyšetřování, zdá se, jakoby se navracel ve svém uvažování do poměrů totalitního státu, na jehož správě se svým stranictvím podílel. Naštěstí je snad snahám lidí tohoto typu do budoucna odzvoněno a možnostem přijít pravdě na kloub nebude nic bránit.

Reklama